Înapoi sus

Începuturi

Ideea unui proiect al meu nu îmi dădea pace de ani buni. LushiLush a apărut pe acest teren al gândurilor multe, temerilor și speranțelor, în perioada concediului de maternitate. Am luat avânt când Tudor era în burtică, mergând la zeeeci de cursuri, urmărind clipuri pe YouTube, desenând și gândind și răzgândind idei. Dar s-a dovedit că nu am făcut mai nimic legat de proiectele din perioada aceea. Planul adevărat a fost detaliat și finalizat abia după ce mi-am ținut bebelușul în brațe și am fost atentă la nevoile mele, ca mamă, legate de produsele folosite. Cadourile pentru bebeluși pe care le propune LushiLush sunt inspirate din viața de zi cu zi alături de un-nou născut, adică de micul pui de om care a reconfigurat Universul pe care îl știam până la el.

LushiLush este alintul băiețelului nostru, Tudor: vesel și jucăuș, curios, frumos și energic. Inspirația perfectă pentru un brand nou, cu un super logo, pentru care îi mulțumesc Ralucăi, de la Charmink Calligraphy.

Am căutat e-mailurile pe care i le scriam Ralucăi, pentru logo, cu muuulte detalii: „Pe băiețel îl cheamă Tudor și nu mă vedeam genul care să îl strige te miri cum. Dar minunea s-a întâmplat si Tudor a devenit foarte repede Luș, de la bebeluș, Lușul bebeluș, luș luș bebeluș. Nimic extraordinar, dar mie îmi sună cald și îmi și miroase a bebe când zic. Căutam un nume scurt când am hotărât că voi face ceva în anii de concediu, dar nu am găsit numele până nu am înțeles care e treaba cu iubirea asta nebună de mamă”.

Și cam așa a început totul, de fapt, din iubirea unică, magică și uluitoare, care m-a invadat când am simțit obrazul lui Tudor pe obrazul meu, în primele minute de viață.

Rezultatul:

Varianta inițială
Logo LushiLush
Varianta actuală

Am ținut ca logo-ul să conțină și frunza de măslin. Este brodată pe toate produsele LushiLush. Am folosit acest simbol la botezul lui Tudor. Iar la botez a ajuns simbol pentru semnificația generală, aceea de ”Pace”. Dar și pentru că în anul în care am rămas însărcinată am descoperit pentru prima dată Grecia cea mult iubită de tatăl lui Tudor și vizitată des anii de dinainte să ne întâlnim. Și am iubit-o imediat și eu, cu tot cu măslinii care m-au fascinat.

Frunza de măslin brodată pe toate produsele LushiLush:

Favicon LushiLush - Produse pentru bebelusi

Produse pentru bebeluși

Când Tudor era mic-mic am folosit foarte des păturici. Diverse forme, mărimi, culori. La plimbare, la restaurant, la bunici, la hotel, acasă, la benzinărie – peste tot pe unde am ajuns cu bebelușul am avut nevoie de o pătură. Sub el, ca protecție față de mediul nou și peste el, să îi fie cald și bine când adormea în landou, căruț sau pat. Au fost cele mai folosite produse din casa noastră. Următoarele au fost lavetele. Un bebeluș poate regurgita destul de des, ceea ce a conturat nevoia de a avea lavete în casă, din materiale prietenoase. Moi, micuțe, multe. Să poată fi folosite și spălate, fără să ocupe spațiu.

A contribuit și viața de dinainte, totuși, cea din Epoca Somnului Mult, când habar nu aveam ce înseamnă să ai un copil. Când mergeam în vizită la prietene cu bebeluși și eram veșnic în pană de idei. Căutam jucării inteligente (o idee nu prea bună pentru vizitele la un bebe mic), cărți (Doamne!”), în speranța că ideile mele ”intelectuale” vor satisface nevoile micului pui de om și vor încânta părinții. Dacă îl aveam pe LushiLush pe atunci, bebele și brandul, eram salvată de la multe ore pierdute în magazinele cu jucării colorate și țipătoare.

Seturi-cadou

Pornind de la cele povestite mai sus, am decis ca primele produse să îmbrace forma unor seturi cadou, din materiale premium și frumos ambalate. Seturile conțin lavete și pături de mai multe dimensiuni, simple sau dublate, care pot fi folosite atât ca păturici, cât și ca scutece pentru înfășat micile făpturi. Prietenii mi-au mulțumit direct pentru idee, comandând primele seturi. I-am salvat de căutări și le-am oferit varianta unui cadou superb, elegant și util.

Ceea ce mi-am dorit foarte mult în legătură cu acest proiect a fost ca produsele să fie realizate în România! Și mare mi-a fost bucuria când am aflat că unii dintre clienți au ales LushiLush pentru că produsele sunt românești.

Primul set cadou a fost acesta:

Set paturici cadou pentru bebelusi LushiLush

De la idee la primele comenzi

Înainte de stabilirea conceptului am testat multe variante și materiale, din diferite surse. Am testat etichete, cutii, hârtii de împachetat, pungi. Un drum nevăzut, care nu a apărut în fotografiile frumoase de pe Instagram, dar care a existat și a însemnat multă muncă, alegeri neinspirate, dar, mai ales, alegeri bune și, în final, produse de care am fost mulțumită 100%. Am ales alb și natur culori predominante. Ador produsele albe, îmi par cel mai potrivite pentru un bebeluș. Nu aduc doar liniște, ci inspiră puritate și eleganță. Muselina e ca o prelungire a bucuriei de a ține în brațe un pui de om mic-mic. Și o trăiesc în fiecare zi: împachetând, scriind mesaje personalizate, livrând, bucurându-mă de reacțiile voastre.

Maternitatea este inspirațională, scria o viitoare mămică pe Instagram, după ce a primit setul cadou pentru bebeLușul din burtică. Așa a fost în cazul meu. Astăzi, cu fiecare păturică și frunză de măslin care aduc un zâmbet și emoție, povestea merge mai departe. Și vă mulțumesc!

Cu bucurie,

Mirela Rancu-Pătru