Înapoi sus

Cadouri pentru mame și bebeluși

Mirela mai 14, 2020 0 comments

În perioada sarcinii mi s-a spus deseori să mă bucur de prezent. Că după naștere toată atenția se va muta asupra bebelușului și mama va conta prea puțin, spre deloc. Desigur, nu credeam. Mă gândeam că viața se schimbă prea puțin, păstrez spontaneitatea și activitățile și mogâldeața se va integra perfect în peisaj.

În primele săptămâni, când eram năucă, slăbită, incredibil de hormonală, auzeam doar ”ce face bebe?”. Nu desena încă, nu vorbea nici limba maternă, ce să zic de alte limbi, dar aproape toată lumea cerea detalii despre ce face bebelușul în fiecare zi. Totuși… mama este tot om, dincolo de iubirea nemărginită pentru puiul de om ținut în brațe. Nevoile ei sunt tot acolo, chiar mai mari și mai greu de gestionat. Ceea ce m-a făcut să spun și eu, la rândul meu, celor din jur: nu uitați mamele, și ele sunt importante!

Am ajuns să mă bucur zgomotos de orice atenție, de orice întrebare adresată MIE și de orice gest care mă făcea să cred că încet, încet, reîncep să exist. Când mi-am revenit din baby blues și a scăpat de furtuna de hormoni, m-am scuturat și am știut că voi transforma acea experiență în ceva util!

Am stabilit produsele pentru seturile cadou pentru bebeluși pornind de la nevoile mele. Și din dorința de a scoate în evidență gingășia bebelușului, prin simplitatea țesăturilor ce urmau să îl înconjoare. Am știut imediat și ce voi face pentru mame. Inspirată de viața de zi cu zi.

Am constatat că este tare greu să plec de acasă, seara, când în sfârșit ajunge de la birou soțul meu. După o zi de lapte, scutece, spălat de 5-6 ori, mâini uscate de la atâta apă, apoi gătit, șters, spălat vase, copil, haine și tot așa, la nesfârșit, am ajuns deseori să anulez planurile de ieșit, pentru că eram de-a dreptul sfârșită. Ziua, nimic de spus, puteam să străbat orașul de 5 ori. Dar nu aveam parte de acel deja celebru ”timp pentru mine”.

Cred că multe mame trec prin aceste stări. Mai ales în primele luni. Prin urmare, seturile cadou pentru mame și bebeluși pe care le-am gândit aduc răsfățul în casa mamei. În camera unde se simte ea liniștită, chiar și câteva minute. Iar pentru momente supreme de răsfăț, o așteaptă chiar cada din baie, pentru relaxare completă. Înainte să trec prin toate aceste stări, orice poveste de tipul ”nu mai pot merge singură la baie” mi se părea ruptă din filme. Și nu credeam acest scenariu. Abia când l-am scris pe al meu am ajuns să mă bucur cu toată ființa mea de cada plină, o lumânare parfumată și un pahar cu vin. Și fără bătăi în ușă pe fundal!

Cadourile pentru mame și bebeluși pregătite de LushiLush au pornit de la experiența mea de proaspătă mămică. Și îmi sunt foarte dragi!

Am căutat multă vreme producători locali, am și eșuat în câteva rânduri. De la idee la practică au trecut 9 luni. E-mailuri, telefoane, teste, renunțări, reluări, săculeți, etichete, fotografii. Nu mi-a trecut prin cap niciodată că poate fi un proces atât de lung și dificil.

În final am ales 4 produse pentru mame și 2 pentru bebeluși.

Bebelușii vor fi răsfățați în păturici din muselină organică. Despre păturici am scris deja mult, cât sunt de prietenoase și utile, folosite într-o mulțime de feluri. Protecție pe saltele, canapele, scaune, căruț, la mare sau la munte, de acoperit indiferent dacă e cald sau frig, pentru că materialul reglează temperatura corpului. Muselinele acestea minunate mai pot fi folosite ca prosoape. Vara trecută au fost piesele de rezistență peste tot pe unde am fost cu micul Lush. Se spală ușor și se usucă repede, la soare. 🙂

Pentru mame m-am gândit la momentele de răsfăț. Câteva pagini dintr-o carte citite cu o lumânare parfumată pe noptieră sau pe balcon, cu un pahar de vin, o cafea, o baie caldă și îngrijire cu un scrub de zahăr.

Cadoul pentru mame conține:

  • lufă – burete natural 100% – de la Techir Cosmetics. Mi-a plăcut mult Oana, am interacționat la un târg din București și mi-a dăruit o mulțime de produse pe care să le testez. Am apreciat foarte mult deshiderea ei! Buretele de la Techir este împachetat într-un săculeț.
  • sare de baie de la salina Praid – am ales sare cu ulei de lavandă și de ylang ylang. Și sarea de baie este împachetată în săculeț din material identic cu cel folosit pentru lufă.
  • un scrub de zahăr brun, un produs De la Irina special pentru LushiLush. Irina este din Timișoara și nu ne-am întâlnit până acum. Am comunicat cu ea natural, aveam impresia că o știu de o viață. I-am spus câte ceva despre LushiLush, despre culori și imaginea de ansamblu a produsului și a venit cu propuneri care m-au cucerit. Pentru etichete, Irina a colaborat cu Amandine Emilie, care a desenat și o super frunză de măslin pentru eticheta de pe capac. Micul nostru secret este că produsul este 100% natural și comestibil. Și miroase divin a cocos! Să vă spun că jumătate din borcanul cu scrub a fost mâncat? Vă spun!
  • o lumânare parfumată de la Flame Boutique, cu vanilie. Deocamdată am ales ceva clasic. Sunt încântată de colaborarea minunată cu Fabian, un tânăr antreprenor la început de drum. Avem același cusur, vorbim mult, indiferent de mijlocul de comunicare. Și avem și idei multe!

Toate aceste minunății sunt împachetate într-o cutie frumoasă. Și sunt însoțite de un mesaj personalizat, scris de mână, cu stiloul, pe un cartonaș simpatic. Uneori primesc direct detalii pentru mesajele personalizate, alteori le cer eu. S-a întâmplat de multe ori să primesc telefoane sau mesaje de mulțumire, însoțite de lacrimi de tot felul. Știu prin ce trec mamele, deci le scriu ca și când mi-aș scrie mie, mamei din ziua întâi.

Vă las câteva fotografii făcute de Cristian Popa, un alt super om pe care l-am cunoscut prin LushiLush. Detalii despre produse găsiți pe site.

Cadourile pot fi oferite la maternitate, acasă, la botez, de către prieteni, colegii de birou, nași, părinți. Pot fi trimise direct la destinatar. Avem nevoie de adresă, câteva detalii pentru mesajul personalizat și de restul ne ocupăm noi!

Cu bucurie și cu drag,

Mirela

Setul cadou pentru mame și bebeluș
Lumânarea de la Flame Boutique
Scrubul De la Irina